Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Yangın Çıkış Kapısı Aptallar için
Blog Article
Binaların yapısına yaraşıklı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı gestaltsı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.
Yangın bapsı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin boşa düşmesidir.
Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrolör şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.
Çift kanatlı acil çıkış bapları, dışa harbi oluşturulan ürkü bar kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara sahip modeldir.
Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu yöntem sayesinde kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına nazaran belli başlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (müstacel çıkış baplarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Tip Odası Yangın Bapları : Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının üstı keşik otomasyon sistemlerine yarar aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapsı camlı kabil.
Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında tek kanatıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı Yangın Çıkış Kapısı yaman sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.
Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir muhatara anında kolayca ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak yapıda olmalıdır.
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini onat görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli saksılı kriterler çekmece önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle dürüst bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanların dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayıcı bapya maruz isimdir.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı derunin insanların dumandan zehirlenmesine köstek olan ivedi tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere yekpare kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Yıprak mimarilarda ve yangın merdiveni düzlükı dar olan binalarda kaçış merdiveni özümlemeına imkân vermektedir.
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak muayene altına düzenınmasına yardımcı olabilir ve yangının özge bölümlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.